DATUM21.11.2018NASLOVKončno: v Facebook Messenger bo omogočeno trajno brisanje poslanih sporočil!

Končno: v Facebook Messenger bo omogočeno trajno brisanje poslanih sporočil! Končno: v Facebook Messenger bo omogočeno trajno brisanje poslanih sporočil!

 

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste klepetali s svojim prijateljem ali simpatijo ter poslali sporočilce, ki ste ga hitro obžalovali? Do sedaj je nerodnemu sporočilu sledilo izgovarjanje da so le-to poslali hitri prsti. Naj vas razveselimo, da je teh trenutkov konec! Kot je poroča TechCrunch Facebook že testira uporabo nove funkcionalnosti Messenger platforme – možnost brisanja poslanih sporočil v pogovorih!

Facebook Messenger sicer že sedaj omogoča zaščitene pogovore (Secret Conversation), kjer lahko nastavimo, kdaj se bodo sporočila samouničila. Toda to dejstvo je ob prejemu sporočila jasno predočeno prejemniku, medtem ko sporočil v »navadnem« pogovoru ne moremo pobrisati. Trenutno naj bi novo funkcionalnost testirali na Poljskem, v Boliviji, Kolumbiji in Litvi in sicer  tako na iOS kot Android različici aplikacije.

Po poročanju Facebooka so o tej funkcionalnosti razmišljal že dalj časa, zdaj pa so se končno odločili, da jo bodo implementirali. Daljše čakanje gre pripisati predvsem dejstvu, da so morali spremeniti celotno back-end delovanje aplikacije Messenger. A čakanje se je izplačalo. Sedaj bo lahko uporabnik izbrisal poslano sporočilce v kar 10 minutah od pošiljanja, omogočili pa vam bodo brisanje sporočila za oba uporabnika (ali za vse uporabnike v skupnem pogovoru) ali pa le za vas.

Kot pojasnjuje TechCrunch:

Facebook bo omogočil brisanje poslanega sporočila v roku 10 minut od pošiljanja, omogočil pa bo odstranitev kateregakoli sporočila – vključno z besedilom, skupinskimi klepeti, fotografijami, videoposnetki, povezavami in drugimi – še vedno lahko izbrišete katerokoli sporočilo samo na svoji strani pogovora, vendar bo mogoče brisati le sporočila, ki ste jih poslali vi. Brisanje sporočila drugega uporabnika v pogovoru ne bo mogoče.«

Kako bomo sporočilo izbrisali?

Uporabnik, ki bo želel poslano sporočielo izbrisati, bo nanj tapnil s prstom ter podržal pritisk. Nato se bosta na dnu ekrana pojavili dve možnosti: »Remove for Everyone« vam bo omogočala, da izbrišete vaše poslano sporočilo iz vidnosti vseh v skupinskem pogovoru (ali v pogovoru z le enim tujim uporabnikom), možnost »Remove for you« pa bo omogočala izbris oziroma umaknitev vidnosti sporočila le za vas. Tole drugo možnost smo lahko sicer uporabljali že sedaj, prva možnost pa je novost na platformi Messenger.

Prav tako je treba omeniti, da bo Facebook za še ne definiran (kratek) čas shranil kakršna koli izbrisana sporočila ter se s tem zavaroval v primeru, če jih bodo uporabniki prijavili. S tem želijo zagotoviti, da razni »trolli« na spletu ne bodo mogli pošiljati žaljive ter neprimerne vsebine ter je nato izbrisali brez posledic.

NAZAJ NA VRH
©2018 IDEA KREATIVNI STUDIO, Vse pravice pridržane