DATUM15.1.2019NASLOVInbound marketing – marketing 21. stoletja

Že ptički na veji čivkajo, da se trend oglaševanja počasi prestavlja iz analognega v digitalno. Prišli so časi, kjer je marketing soočen s pritiski javnosti, da z realnimi rezultati opraviči svoj obstoj. Klasični digitalni marketing pa že nekaj časa ne zadošča več vsem potrebam kupcev. Spletni prostor je enostavno prezasičen, zato na spletu ne najdemo […]

Inbound marketing – marketing 21. stoletja Inbound marketing – marketing 21. stoletja

Že ptički na veji čivkajo, da se trend oglaševanja počasi prestavlja iz analognega v digitalno. Prišli so časi, kjer je marketing soočen s pritiski javnosti, da z realnimi rezultati opraviči svoj obstoj. Klasični digitalni marketing pa že nekaj časa ne zadošča več vsem potrebam kupcev. Spletni prostor je enostavno prezasičen, zato na spletu ne najdemo kvalitetnih vsebin. Marketinška pošta se nam zasidra v spam mape, naši napredni spletni vtičniki pa izgubijo na vrednosti takoj, ko jih integriramo v omrežje. Prav tako je možnost, da najdemo željen zadetek, skoraj enaka možnosti, da zadenemo na loteriji. Vsak dan je nova priložnost za razvoj in marketing se tega drži. Če trendom ne sledimo, nas čas enostavno povozi. Prav zato se je na ravni globalnega marketinga razvila nova marketinška strategija, primerna za izjemne trženjske možnosti 21. stoletja. Predstavljamo vam Inbound marketing.

Kaj je Inbound marketing?

Inbound marketing je poimenovanje za način promoviranja blagovne znamke ali podjetja preko spletnih zapisov ali blogov, video vsebin, e-knjig, družbenih omrežij ter ostalih oblik vsebinskega ali tako imenovanega »content« marketinga. Je način marketinškega komuniciranja, ki ne napada uporabnikov tam, kjer je odveč, temveč jih pričakuje, ko ga potrebujejo.

Naloga tradicionalnega marketinga je, da kupca zamoti, to motnjo pa predstavljajo oglasi. Če berete časopis, vas zamotimo z oglasi. Če surfate na internetu, prav tako. Kaj pa, če vam povemo, da je Inbound marketing prava odrešitev za kupce?

Namesto da potencialne kupce zasujemo z oglasi, jim raje ponudimo brezplačno vsebino ter rešitev problema, ki se ga še ne zavedajo. Uporabniki obiščejo naše spletno mesto zaradi lastnega zanimanja in prislužene pozornosti, s čimer se poveča in izboljša tudi njihova uporabniška izkušnja. In prav to je bistvo Inbound (vhodnega) marketinga.

Usklajenost je ključ do kupcev

Nikar ne pozabite, da je osrednja kvaliteta uspešnega Inbound marketinga prav sposobnost kreiranja privlačnih vsebin, ki uporabnika pritegnejo. Medtem, ko s tradicionalnim marketingom skušamo ljudi zamotiti ter jih »s prevaro« pripeljati na naše spletno mesto, je Inbound marketing njegovo nasprotje. Z kvalitetno vsebinsko zasnovo tako kupcem omogočimo, da nas najdejo sami, prodaja, ki sledi, pa je le pričakovana posledica tega, da smo nekomu priskočili na pomoč ter si priskrbeli njegovo zaupanje.

Metodologija Inbound marketinga tako zajema vse korake, faze in orodja, s katerim obiskovalca popeljemo po poti od neznanca do kupca. Na vsakem koraku so zanj in njegova zanimanja prilagojene vsebine, ki mu pomagajo pri zaznavi in identifikacije njegovega problema ter izbiri primerne rešitve. Vse to lahko storite hitro in enostavno – s pomočjo orodij in aplikacij, ki vam pomagajo pri dostavi željenega sporočila ljudem (vašim kupcem oziroma personam) na pravih kanalih ob pravem času.

Inbound marketing se osredotoča na posameznika, in ne na znamko, ki jo tržimo. Namesto, da svoje oglase kažemo široki ciljni publiki, se pri Inbound marketingu osredotočamo na ozke ciljne skupine, za katere so ti oglasi resnično privlačni in zanimivi. Odličen primer za prikaz delovanja Inbound marketinga je tako optimizacija spletnih strani za boljše delovanje na Googlu in oglaševanje na Googlu kot najbolj privlačnem in uporabljanem spletnem brskalniku. Tam namreč potrošnika in potencialnega kupca ujamemo prav v trenutku, ko izrazi potrebo po pomoči ter mu ponudimo rešitev. Pomembno je, da se rešitev ne pogojuje z nakupom! Kupcu lahko ponudimo le brezplačen nasvet ali rešitev o njegovem problemu ter mu damo vedeti, da nam lahko zaupa.

Zaupajte strategiji Inbound marketinga še danes in z našo pomočjo privabite nove prodajne kontakte ter jih spremenite v leadespremenite v leade. Pričnite pisati novo poglavje vašega poslovanja!

©2020 IDEA KREATIVNI STUDIO, Vse pravice pridržane.
NAZAJ NA VRH