Že kar nekaj časa splošno velja, da podjetje za svoj uspeh potrebuje dobro zasnovano in učinkovito spletno stran. Kako ključne za uspešen obstoj in delovanje vašega podjetja so spletne strani in spletne trgovine, lahko dobro opazujemo prav v obdobju, ki smo mu priča letos.V času epidemije, ko veljajo številne prepovedi glede poslovanja podjetij in stika […]

Kako o(b)stati v svetu digitala! Kako o(b)stati v svetu digitala!

Že kar nekaj časa splošno velja, da podjetje za svoj uspeh potrebuje dobro zasnovano in učinkovito spletno stran. Kako ključne za uspešen obstoj in delovanje vašega podjetja so spletne strani in spletne trgovine, lahko dobro opazujemo prav v obdobju, ki smo mu priča letos.
V času epidemije, ko veljajo številne prepovedi glede poslovanja podjetij in stika s strankami, sta kakovostna spletna stran in urejena spletna trgovina ključni za nadaljnje delovanje vašega podjetja.

Sedaj je odlična priložnost, da digitalno manj podkovana podjetja na novo zasnujejo svojo spletno prezenco. Enako pa velja tudi za podjetja, ki bi rada le prodrla na tuje trge. Brez dobro oblikovane spletne strani in trgovine to skorajda ni mogoče. Vas zanima, zakaj?

Zakaj je spletna stran tako pomembna?

Saj veste kako gre. Recimo, da razmišljate o nakupu novih čevljev. V roke boste vzeli pametni telefon ali pa odprli prenosnik ter v iskalno vrstico v brskalniku vpisali ime čevljev, ki bi jih radi imeli. Brskalnik vam bo v manj kot sekundi prikazal nešteto rezultatov iskanja, vi pa boste pričeli z ogledom obutve na eni izmed prikazanih strani. Točno tako delujejo tudi vsi ostali spletni potrošniki, ki iščejo izdelek ali storitev. Spletna stran vam torej omogoča, da ste na spletu prisotni, predvsem pa vidni.

Spletna stran vam omogoča tudi oglaševanje vaše blagovne znamke za manj denarja. Na spletu lahko svojo spletno stran oglašujete 24 ur na dan, 7 dni v tednu, oglaševanje pa prilagajate svojim finančnim zmožnostim. Omogoča vam, da potencialnim strankam dodobra predstavite svojo ponudbo in jih poučite o svojih prednostih. Dodatna velika prednost je ta, da vam spletna stran omogoča gradnjo baze strank in pridobitev dodatnih informacij o njih. Te informacije lahko nato uporabite za natančnejše ciljanje in oblikovanje oglasov.

Več o tem, zakaj je spletna stran tako pomembna, si lahko preberete tukaj!Več o tem, zakaj je spletna stran tako pomembna, si lahko preberete tukaj!

Kako se lotiti spletne strani?

Najprej se morate odločiti, katero platformo boste uporabili za izgradnjo spletne strani. Najbolj pogosta izbira je WordPressWordPress, odprtokodni CMS sistem, namenjen za tako splošne strani kot spletne trgovine. Druga zelo dobra izbira za izdelavo spletne trgovine je zagotovo Magento 2Magento 2, ki omogoča visoko zmogljivost, enostaven potek spletnega nakupovanja in odličen uporabniški vmesnik. Izbrati morate tudi domeno, nato pa lahko pričnete z dizajnom, kostumizacijo in oblikovanjem spletne strani.

Zveni precej preprosto, vendar je stvar v resnici malce bolj komplicirana. Vaša spletna stran mora biti dobro premišljena, funkcionalna, lepo oblikovana, sam dizajn strani pa mora biti takšen, da spletna stran publiki sporoča določeno mero kredibilnosti. Seveda je treba imeti v mislih tudi to, da mora stran biti optimizirana za različne brskalnike.

Čeprav včasih velja, da je svoje zadeve bolje voditi sam, v tem primeru ni tako. Izdelava uspešne spletne strani ni preprost proces – veliko bolje je za izdelavo izbrati ponudnika, ki spletno stran ali spletno trgovino izdela za vas. Tako bo vaša spletna stran kreativna, unikatna in iz zornega kota uporabniške izkušnje tudi funkcionalno odlično premišljena. Spletna stran bo vsebinsko kot vizualno opazna in uporabnikom prijazna, vi pa se boste lahko brez skrbi posvetili vodenju svojega posla!

Vas zanima, kakšne spletne strani in spletne trgovine smo izdelali za naše naročnike?
Preverite tukaj!
Vas zanima, kakšne spletne strani in spletne trgovine smo izdelali za naše naročnike?
Preverite tukaj!

Ne pozabimo na digitalno oglaševanje!

Digitalno oglaševanje je »must-have« vsake spletne trgovine, ki želi privabljati nove stranke ter obdržati že obstoječe kupce. S spletnim oglaševanjem lahko izjemno hitro in preprosto dosežete svojo ciljno skupino izjemno hitro in preprosto dosežete svojo ciljno skupino na tistih platformah, kjer uporabniki prebijejo največ časa – vaši oglasi se bodo pojavljali tam, kjer uporabniki »živijo«, vi pa jim boste veliko hitreje padli v oči. Prav tako vam digitalno oglaševanje omogoča veliko lažje in natančnejše ciljanje kot na primer tradicionalno oglaševanje (radio, televizija …), saj bodo vaši oglasi prikazani tistim posameznikom, ki bi se za vaše izdelke ali storitve lahko najbolj zanimali. Tako vaši oglasi ne bodo prikazani preširoki in nerelevantni publiki, vi pa ne boste zapravljali denarja več, kot je dejansko potrebno.

Digitalno oglaševanje prinaša številne prednosti za vaše podjetje. Za relativno nizke stroške boste dosegali veliko boljše rezultate, vaš doseg ciljne publike pa bo merljiv in dokazljiv. Oglase lahko tudi popolnoma prilagodite svojim željam, veliko lažji pa je tudi vpogled v analitiko in statistiko že izpeljanih promocij. Kljub temu je pomembno, da se pri lotevanju digitalnega oglaševanja zanesete na kakovostnega poslovnega partnerja, ki vam bo svetoval pri dimenzijah, umestitvah ter zasnovi oglaševanja. Izbirate lahko med Google in Facebook oglaševanjem, pa tudi Instagram, LinkedIn in ostalimi tipi oglaševanja.

Če želite, da skupaj z vami premislimo, kako bi kar najbolje predstavili vašo blagovno znamko ter vas izstrelili v svet digitalnega oglaševanja, nas kontaktirajte!Če želite, da skupaj z vami premislimo, kako bi kar najbolje predstavili vašo blagovno znamko ter vas izstrelili v svet digitalnega oglaševanja, nas kontaktirajte!

©2020 IDEA KREATIVNI STUDIO, Vse pravice pridržane.
NAZAJ NA VRH