Magento sistem je platforma za izdelavo spletne trgovine (angl. e-commerce platform), zgrajena na podlagi odprtokodne tehnologije, ki spletnim trgovcem zagotavlja prilagodljiv sistem nakupovalnih košaric, pa tudi nadzor nad videzom, vsebino in funkcionalnostjo njihove spletne trgovine.

Magento: rožnata barva ali popolna izbira za vašo e-trgovino? Magento: rožnata barva ali popolna izbira za vašo e-trgovino?

Ali tudi vi sanjate o lastni spletni trgovini, ki bi združevala vse prednosti visoko kakovostnih spletnih mest, hkrati pa bi bila optimizirana za mobilne naprave in še privlačna na pogled? Zavedati se je treba, da se je spletno poslovanje v zadnjih nekaj letih iz konkurenčne prednosti prelevilo v nujnost za obstoj. Spletna prodaja in bogata ponudba nas spremljata na vsakem koraku, zato je bistveno, da smo pri njej boljši kot naš konkurent. Prav zato vsak upravljalec in lastnik spletne trgovine išče izpopolnjeno rešitev za e-trgovino, ki ponuja mešanico razširljivosti in prilagodljivosti, vse na dosegu roke. Vse to združuje Magento.

Kaj je platforma za spletno trgovino Magento?

Magento sistem je platforma za izdelavo spletne trgovine (angl. e-commerce platform), zgrajena na podlagi odprtokodne tehnologije, ki spletnim trgovcem zagotavlja prilagodljiv sistem nakupovalnih košaric, pa tudi nadzor nad videzom, vsebino in funkcionalnostjo njihove spletne trgovine. Ponuja dodelana orodja za trženje, optimizacijo in upravljanje katalogov. Platformo trenutno uporablja več kot 250.000 spletnih strani250.000 spletnih strani, v letu 2020 pa je druga najbolj priljubljena platforma za e-trgovino s skupnim 12-odstotnim tržnim deležem na svetu.

Magento je kmalu po prvi predstavitvi postal najboljša možnost prilagodljivih in cenovno dostopnih platform za izdelavo in postavitev e-trgovine. Zahvaljujoč brezplačni t. i. »Community« verziji (ki jo zdaj imenujejo Magento Open Source) in razmeroma kratkem času potrebnega učenja, je tisoče podjetij hitro prepoznalo njegovo zmožnost prilagajanja in enostavnost uporabe; prav zato je bil leta 2013 prepoznan kot najbolj priljubljena platforma za e-trgovino na svetu.

Odlikujejo ga preproste in enostavne funkcije, pa tudi fleksibilen sistem za upravljanje vsebine – zaradi izjemne prilagodljivosti platforme Magento lahko namreč hitro sestavite prilagojene rešitve, ki delujejo skladno s potrebami vašega podjetja.

 Zakaj izbrati Magento?

1. Uporabljajo ga vsa najbolj priljubljena spletna mesta

Visok potencial Magenta prepoznavajo giganti spletne prodaje, kot so Nike, Rosetta Stone, Harpers Bazaar, Mothercare, Rebecca Minkoff, Olympus. Zanimivo je, da največji razcvet spletne prodaje in porast e-trgovin beležimo med letoma 2013 in 2014, ko se je število spletnih trgovin povečalo za kar 34 %, od česar je platformo Magento takrat uporabljalo 56 % vseh najuspešnejših spletnih mest na seznamu Alexa – Top 1 Million pages. Magento je namreč v primerjavi z drugimi plačljivimi in neplačljivimi platformami delovanja spletne strani zelo zanesljiv ter predvsem varen in učinkovit sistem, kar ga uvršča med najpopularnejše izbire med vsemi vrstami podjetij.

2. Modularnost

Ni naključje, da toliko vodilnih svetovnih blagovnih znamk za delovanje e-trgovin uporablja Magento. Mnogi namreč omenjeno platformo prepoznavajo kot izjemno orodje ne le za obvladovanje prodajnih procesov, temveč tudi kot platformo, ki omogoča postavitev privlačnega dizajna spletnega mesta. Ena izmed glavnih Magentovih lastnosti je vrhunska modularna arhitektura. Celoten sistem Magento je grajen v smislu arhitekture, kar pomeni, da omogoča stalno razvijanje in natančno kontrolo nad ustvarjenim. Seveda pa je velika prednost tudi v tem, da nadgradnja celotnega sistema ne povzroči nikakršnega izpada delovanja oziroma prodajnega procesa.

Platforma je zasnovana tako, da omogoča obsežne prilagoditve tako v sprednjem delu spletne strani – Frontend (vizualni del, ki omogoča pripravo postavitev in tem), kot tudi v ozadju – Backend (zadnji del spletne strani – koda, ki omogoča delovanje spletnih trgovin, upravlja podatkovne baze, kjer so shranjeni vaši nakupi in podobno). To pomeni, da lahko lastniki spletne trgovine videz in funkcionalnost svojih spletnih trgovin s pomočjo Magenta popolnoma prilagajajo svojim željam in potrebam. 

3. Široka izbira tem spletnih trgovin

Kljub temu pa za dobro uporabniško izkušnjo kupca ne potrebujete le izjemnih funkcionalnosti, ki jih v zgodnjem odstavku tako opevamo. Da si bo kupec vašo spletno trgovino zapomnil, je namreč bistven še izpopolnjen videz.

Eden najlažjih načinov za  prilagoditev videza vaše e-trgovine je s temami (vizualnimi predlogami) platforme Magento. Te lahko brezplačno prenesete (ali pa je njihova cena res nizka) iz magento trgovine Magento Connect,Magento Connect, pa tudi z različnih drugih spletnih mest. Brezplačno si lahko celo snamete t. i. »odzivne« ali responsive teme, ki so optimizirane za vse naprave – od osebnih računalnikov do pametnih telefonov in tablic. Responsive teme bodo še dodatno izboljšale uporabniško izkušnjo vaše spletne trgovine, hkrati pa pripomogle k povečanju njene uvrstitve med iskalnimi zadetki na Googlu.

4. Enostavno upravljanje zalog in vodenje naročil

Druga konkurenčna prednost Magenta je upravljanje zalog. Platforma močno vzpodbuja trgovce, da sproti nalagajo svoje izdelke, pišejo opise izdelkov, dodajajo oznake in kategorizirajo svoje izdelke. V skladu z nakupovalnim ciklusom vaših kupcev vam nato Magento sproti vodi stanje zalog in vam pomaga pri spremljanju nakupov ter pripravi novih naročil.

Hkrati vam Magento ne le olajša nalaganje in upravljanje izdelkov, temveč tudi pomaga pri prodaji. S funkcijami za prodajo, navzkrižno prodajo ter ostalimi promocijskimi orodji, kot je ustvarjanje kuponov, imate na voljo vsa orodja, s katerimi lahko vzpodbujate stranke k nakupu na vaši spletni trgovini. Magento vam hkrati še poenostavi obdelavo in upravljanje naročil, saj lahko z enostavnim pregledom, spreminjanjem in sledenjem naročil hitro dobite popoln pregled nad prodajo in izdelki, ki jih še morate prodati.

5. Priprava poročil

Ena izmed glavnih prednosti Magenta so njegove napredne funkcije poročanja. Na nadzorni plošči boste našli zbirko pripomočkov, ki zagotavljajo pregled poročil in najpomembnejših meritev. Omogočajo spremljanje več meritev hkrati, želene metrike in poročila pa si lahko prilagodite glede na svoje želje.

6. SEO optimizacija

Prav verjetno je, da med širokim naborom platform za postavitev spletnih trgovin ne boste našli platforme, ki bi bila tako SEO prijazna kot Magento. Jedro platforme Magento je namreč zasnovano na podlagi algoritmov, ki so prijazni do iskalnikov. Vaši izdelki bodo indeksirani tako, da bodo preko brskalnikov dobili veliko organskega prometa in se nasploh uvrščali visoko, kar je iz stališča prodaje izjemno pomembno – manj boste zapravili za plačljive oglase, v kolikor pa se za oglaševanje kljub vsemu odločite (je priporočljivo), bodo cene z vidika klikov nižje.

Z odličnimi SEO funkcijami, vključno s prijaznimi URL-ji s strani iskalnikov, Googlovim zemljevidom spletnih mest in prilagodljivimi meta informacijami za izdelke, kategorije in strani z vsebinami, imate tako na voljo vsa orodja, ki jih potrebujete za optimizacijo spletnega mesta in izboljšanje uvrstitve na iskalnikih.
Približno polovica uporabnikov namreč preskoči tekstovne oglase na Googlu, saj bolj zaupa organskim rezultatom. Če ste vidni pri vrhu organskih rezultatov, to iskalcem vlije dodatno zaupanje, saj pomeni, da je vaša vsebina kakovostna in za njihovo iskanje zares relevantna. 

7. Popolna prilagodljivost

Magento moduli so zasnovani tako, da z razširitvijo osnovne kode spletnim trgovcem pomagajo povečati funkcionalnost za e-trgovin. Nekatere Magento module je mogoče prenesti in uporabljati brezplačno, druge pa je treba doplačati. Čeprav je na voljo na tisoče modulov Magento, pa še vedno obstaja možnost, da ne boste našli prav tistega, kar iščete.

A ne skrbite – dober in izkušen razvijalec programske opreme bo lahko modul prilagodil po vaši meri. Razvijalci, specializirani na platformah Magento namreč poznajo vse vhodne in izhodne platforme in so zato sposobni ustvariti modul po naročilu, ki se bo popolnoma združil z arhitekturo vašega spletnega mesta in zagotovil potrebno funkcijo.

Vas zanima več o različnih modulih in prilagoditvah?
Kontaktirajte nas!
Vas zanima več o različnih modulih in prilagoditvah?
Kontaktirajte nas!

8. Ugodna cena

Ponavadi se vse dobre ideje ustavijo pri denarju. A tokrat ni tako – še en razlog, zakaj je Magento najboljša platforma za e-trgovino je njegov popolnoma brezplačen za prenos, uporabo in prilagajanje. Opozarjamo sicer, da lahko z vključenim gostovanjem in razvojem platforme nastane nekaj stroškov, a vam bodo te storitve pomagale ustvariti vrhunsko spletno trgovino.

Če imate zgolj idejo ali pa že vzpostavljate svojo spletno trgovino, je Magento zagotovo prava izbira za vas. V kolikor pa potrebujete pomoč in bi radi zanesljivo ter varno spletno trgovino, pa se obrnite na nasobrnite na nas in z veseljem vam bomo pomagali.

©2020 IDEA KREATIVNI STUDIO, Vse pravice pridržane.
NAZAJ NA VRH