Spletne vsebine, med katerimi še najbolj izstopajo blog zapisi, predstavljajo vedno bolj popularen način, s pomočjo katerega se med kupcem in ponudnikom določenih storitev ali izdelkov stke močna vez,. Prav gradnja odnosa pa je nato temelj za dolgoročno in predvsem harmonično poslovno sodelovanje. To je sicer prvi, vendar silno pomemben korak na poti do prodajnega […]

6 nasvetov za večji spletni doseg vaših vsebin 6 nasvetov za večji spletni doseg vaših vsebin

Spletne vsebine, med katerimi še najbolj izstopajo blog zapisi, predstavljajo vedno bolj popularen način, s pomočjo katerega se med kupcem in ponudnikom določenih storitev ali izdelkov stke močna vez,. Prav gradnja odnosa pa je nato temelj za dolgoročno in predvsem harmonično poslovno sodelovanje. To je sicer prvi, vendar silno pomemben korak na poti do prodajnega uspeha, ki potencialno stranko popelje od popolnega neznanca do zadovoljnega kupca.

Sicer je na voljo ogromno različnih pristopov, v pričujočem zapisu pa bomo izpostavili le tiste, ki odločilno vplivajo na to, koliko ljudi bo vaša vsebina na koncu tudi dosegla.

 

Delite vašo vsebino na družbenih omrežjih

Vsebine nikar ne pozabite izpostaviti na družbenih omrežjih, saj si s tem bistveno razširite svoje priložnosti in (končno) postanete opaženi. Mnoga omrežja ponujajo tudi možnost vstavitve vtičnika, ki uporabnika ob kliku pripeljejo direktno do vašega spletnega mesta. Izkoristite to možnost!

Obenem pa je vredno razmisliti tudi o tem, da bi svoj zapis širši populaciji ponudili še v obliki t.i. sponzorirane objave. Občutno večji doseg in zavidljive rezultate lahko prinesejo že minimalni vložki, zato je gotovo vredno poskusiti, pa čeprav z manjšo, na prvi pogled nepomembno investicijo, na primer v višini 10 EUR.

 

Objavljajte vašo vsebino tudi na drugih straneh

Izbrane vsebine pa je smiselno deliti tudi na drugih zaupanja vrednih straneh, ki so že uveljavljene in zato med bralci tudi precej popularne (na primer siol. netsiol. net, 24ur.com24ur.com, moia inmoia in, nepremicnine.netnepremicnine.net, sporter.sisporter.si, avto.netavto.net, računalniške-novice.siračunalniške-novice.siekipa24.siekipa24.si, primorske noviceprimorske novice, primorski dnevnikprimorski dnevnik, playboy.si, reporter.sireporter.si, podčrto. sipodčrto. si, mladina. simladina. si, sta.sista.si, avto.infoavto.info, ideo.siideo.si, trgovina.vendo.si trgovina.vendo.si  ). Da si boste povečali kredibilnost in promet, v zaključek svojega teksta v tem primeru obvezno vključite še povezavo, ki bo bralce z enim samim klikom pripeljala do vaše spletne strani.

 

Izberite globalno usmerjeno domeno

Svetujemo, da se odločite za globalno usmerjen pristop in vsebino čim pogosteje oglašujete preko domene .com, ki tudi sicer občutno izboljša možnosti za večjo prepoznavnost. Domena .si je namreč omejena le na slovenski trg, medtem, ko kar 84 % uspešnih podjetij svoja spletna mesta oglašuje na podlagi domene /.com.

 

Pripravljajte in pošiljajte e-novice

Izkoristite elektronsko pošto, saj statistike potrjujejo, da kar 80 % podjetij za preobrazbo potencialnih kupcev v zadovoljne stranke in kasneje tudi navdušene promotorje uporablja prav e-novice.

 

Reciklirajte staro vsebino

Zakaj ne bi že napisano vsebino uporabili ponovno in jo posredovali kot osveženo in zanimivo različico, opremljeno z ažurnimi podatki in aktualnimi primeri?

S podobno vsebino lahko uporabnike očarate večkrat, zato si je vredno vzeti čas, da kontekst prilagodite pričakovanjem vašega potencialnega kupca. Razmislite o tem, kako bi moral biti oblikovan vaš tekst, da bo dosegel nove ciljne skupine in jih pripeljal na vaše spletno mesto.

Spremljajte doseg ter analizirajte prejete podatke

Pozorno spremljajte analize, ki jih lahko pripravite s pomočjo raznih spletnih orodijpomočjo raznih spletnih orodij. Tako boste imeli popoln pregled nad tem, katere vsebine so na vašem spletnem mestu najbolj brane in katere sprožajo največji odziv oziroma interakcijo ter kaj je tisto, kar ostaja aktualno najdlje časa.

Ne glede na to, kako strokovne in specifične so sicer vaše teme, nekaj poznosti nujno posvetite tudi splošni oz. »evergreen« tematiki, ki bo vaš izdelek lahko tržila na dolgi rok.

 

Če se pri pripravi vsebine srečujete s težavami ter vam vaše digitalno pero nikakor ne steče, se obrnite na nas. Če se pri pripravi vsebine srečujete s težavami ter vam vaše digitalno pero nikakor ne steče, se obrnite na nas. Z veseljem vam priskočimo na pomoč!Z veseljem vam priskočimo na pomoč!

 

via GIPHY

 

©2020 IDEA KREATIVNI STUDIO, Vse pravice pridržane.
NAZAJ NA VRH